5 tipp, hogy miért éri meg megtanulni relaxálni

Mindannyian szeretnének nyugodtabb hétköznapokat és kevesebb feszültséget az életükbe. A lazítás vagy relaxáció az egyik legjobb és legegészségesebb módszer közérzetünk javításához. Az alábbiakban 5 tippet gyűjtöttünk, hogy miért jó megtanulnod és gyakorolnod a relaxációt.

1. Pozitívabb lesz a gondolkodásod

Ha túl sok a stressz az életedben hajlamossá válsz az élet negatív oldalát látnod. A rossz gondolatok sorakoznak elmédben és agyad rendszeresen azt nézi: mi a rossz a helyzetben? Miközben lazítunk megnyugszunk, a rossz körülmények nem bántóak, hanem objektíven tudjuk azokat szemlélni. A lazító gyakorlatok természetes hatása, hogy energikusabbá válunk. A megoldhatatlannak tűnő problémákat egyszerű feladatként tudjuk kezelni.

2. Hatékonyabb leszel

A sok tennivaló közt nehéz nyugodtnak maradni. Csak arra tudunk ilyenkor gondolni, hogy mennyi mindent kell még csinálnunk. Egyik feladattól a másikig látunk. A relaxáció segít lehiggadnunk és objektíven átgondolnunk, hogy melyek legfontosabb teendőink. A lazítás bizonyítottan javítja a koncentrációt. A jó koncentrációval, megoldás centrikus, nyugodt hozzáállással gyorsabban és hatékonyabban oldhatjuk meg dolgainkat. Sok munkahelyen és iskolában külön relaxációs szobát alakítottak ki.

3. Nyugodtabb lesz körülötted a világ

Egy másik ok, hogy gyakorold a relaxációt az, hogy másokra is átragad a pozitív példa. Kollégáid és barátaid is tudják, hogy fontos lenne lazítaniuk. Inspiráld őket saját jó példáddal. Ráadásul a relaxáció ma már nagyon menő. Attól, hogy pár percig magadra figyelsz megnyugszol. Figyeld meg, hogy a nyugalmad ráragad másokra is a környezetedben. Az emberek szeretik a nyugodt embereket, jobban fognak Benned bízni.

4. Kreatívabb leszel

Sok találmány és művészi alkotás ellazult, relaxált állapotban keletkezett. Miközben lazítunk agyféltekéink összehangoltabban működnek. A sok fejben kavargó gondolat helyett teret kap a kreatív gondolkodás. A relaxált állapotot divatos ’flow’ állapotnak vagy élménynek is hívni. Ilyenkor jobb minőségű a gondolkodásunk, ki tudjuk zárni a zavaró gondolatokat. Ha valamilyen nehéznek tűnő ügyet kell megoldj lazíts és figyeld meg magad közben. Ha valami eszedbe jut írd le! Készíts ki papírt és íróeszközt mielőtt lazítanál.

5. A lazítás egyre könnyebben fog menni

A relaxáció természetes képességünk. Tulajdonképpen mindenki csinálja időnként. Ha beteg vagy sokat szenderegsz. Ha utazol el-elbambulsz, néha még munka közben is elkalandozol. Ezek természetes lazító gyakorlatok. A relaxáció egyszerűen elsajátítható és mindenkinek használ. Aki még nem gyakorolta bizonytalan, hogy jól csinálja-e. Éppen ezért javasoljuk kipróbálni és elsajátítani az agykontroll képzésen.

Próbálj ki egy rövid relaxációs gyakorlatot most!

Ha már biztos vagy benne, hogy a relaxációt Neked találták ki, nézd meg tanfolyamaimat!

Helyszínek, időpontok

Agykontroll tanfolyam 
felnőtteknek

BUDAPEST

Helyszín
Bara Hotel és Konferenciaközpont​
1118 Budapest, Hegyalja út 34-36.

Időpont (hétköznapok)
2024. okt. 21-22.
2024. okt. 28-29.

Jegyvásárlás személyesen
Szebb Életért Központ​
1081 Budapest, Fiumei út 4.
Tel.: +36 20 969 0059
Nyitva: H-P: 9:00-18:00

Agykontroll tanfolyam 
felnőtteknek

DEBRECEN

Helyszín
MTA DAB Székház​
4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.

Időpont
2024. nov. 2-3.
2024. nov. 9-10.

Jegyvásárlás személyesen
BioVár Biobolt​
4024 Debrecen, Vár u. 2.
Tel.: +36 52 325 331
Nyitva: H-P.: 8:30-17:30, Sz.: 9:00-13:00

Agykontroll tanfolyam 
felnőtteknek

BUDAPEST

Helyszín
Bara Hotel és Konferenciaközpont​
1118 Budapest, Hegyalja út 34-36.

Időpont
2024. nov. 30-dec. 1.
2024. dec. 7-8.

Jegyvásárlás személyesen
Szebb Életért Központ​
1081 Budapest, Fiumei út 4.
Tel.: +36 20 969 0059
Nyitva: H-P: 9:00-18:00

Blog

Néhány egyszerű relaxációs gyakorlat

Néhány egyszerű relaxációs gyakorlat

Nagyon sok betegség és lelki gyötrődés oka a levezetetlen feszültség. A stressz legjobb levezető technikája a relaxáció. A rohanó hétköznapokban nem mindig van időnk, kedvünk lazítani. Adok pár jó tippet a nyugalomhoz, jókedvhez.

Pozitív megerősítések célja és haszna

Pozitív megerősítések célja és haszna

Lehet, hogy hallottál már róla, hogy a ha pozitív mondatokat mondunk magunkban annak sok előnyös hatása van. Nem, ez nem valami hókuszpókusz. A klinikai gyógyításban is használják! Ha szeretnél egy újabb hasznos dolgot tanulni olvasd el a bejegyzést.

Fejfájás helyett: relaxáció

Fejfájás helyett: relaxáció

Minden második magyar ember szenved élete során a visszatérő fejfájástól. A nőket 3-5-ször nagyobb arányban érintik a kellemetlen tünetek, de a férfiak sem kivételek. A legtöbb esetben a visszatérő tünetek oka orvosi kivizsgálás után sem egyértelmű.

Mennyire tudsz figyelni?

Mennyire tudsz figyelni?

A hétköznapok gyakori kérdése munkában, iskolában és párkapcsolatban: ‘figyelsz te egyáltalán? Minőségi figyelemre mindenkinek szüksége van. Elvárjuk azt egymástól. De vajon tudunk-e figyelni?’

Mit köszönhetek az agykontrollnak?

Mit köszönhetek az agykontrollnak?

Szerencsére hosszasan tudom sorolni mi mindent köszönhetek az agykontroll módszerének. De rövidre is zárhatnám: az életbe vetett bizalmat, sorsom formálásának képességét, erőt a hétköznapokhoz.

Hogyan segít az agykontroll a fogyásban

Hogyan segít az agykontroll a fogyásban

Azt látod a tükörben, amire vágysz? Reggelente jól megnézzük magunkat és ha eltér a látvány: csüggedünk. Sokan próbálkoznak ’tuti’ fogyókúrákkal, böjtökkel, porokkal és levekkel. Minden ismerősöm, aki a fentiektől fogyott, később vissza is hízott.